24 april 2019 at 22:52

Bokkendag

Ik besef me ineens dat we dit weekend al weer moeten opgeven voor de bokkendag. Als groot voorstander van de bokkendag moet je dan eigenlijk zelf ook insturen. Dit voorjaar had ik paar leuke boklammetjes gefokt, maar aangezien ik er zelf niets mee kon en ze wel vervelend werden en ik nog altijd met de huisvestingsruimte zit, heb ik ze opgeruimd… op ééntje na. Dat is Matador 58 v.d. Kuzemer, maar die hebben we puur gehouden als gokje in de combinatie met Isa v.d. Kuzemer te proberen. Op dit moment is dat echt niet het keuringsbokje en wat doe je nu dan? Gewoon opgeven en sportief zijn en er voor zorgen dat de bokkendag blijft bestaan? Ook al sta je achteraan? Ik denk er nog even een nachtje over na, want heb ook nog een ander leuk idee. Namelijk een afstammelingengroep van Topline 22 v.h. Stapelbroek opgeven.
Topline 22 stond vorig jaar bij de lijst met de meest gebruikte bokken van 2012 (lammetjes in 2013) en de kwaliteit van de fokkerij van een bok wordt altijd meteen afgemeten aan de keuringsprestaties van de nakomelingen en dan ook nog van meteen de lammetjes. Natuurlijk is dit ook een goede indicatie, maar zegt veel te weinig over het echte type en de fokkerij. Het belangrijkste is natuurlijk hoe groeien de dieren uit. Daarom zal ik wel een groepje jeugdgeiten van Topline 22 willen presenteren en dan hopen dat er veel meer bokken groepen jeugdgeiten laten zien. Maar ja, moet je apart daarvoor geiten meenemen? De andere fokkers komen er vanzelf wel achter dat Topline 22 hele leuke nakomelingen heeft nagelaten en niet alleen in mijn stal…

Eerst morgen maar naar Andijk en ik heb vorige week mijn dieren al geënt tegen Q-koorts, dus ik lig mooi op schema met alles.

Leave a Reply

  

  

  

Archief