24 april 2019 at 22:52

Bokkendag en bokkenkeus

Afgelopen zaterdag naar de gezellige bokkendag geweest. Was er ook nog in functie (arbiter en reserve keurmeester) en mocht op die manier ook nog paar keer in actie komen. Tevens hadden we op de laatste juryledendag het idee geopperd om tijdens de nationales ook filmmateriaal te verzamelen, zodat je dat dan evt. eens kan meenemen in de evaluatie van het afgelopen jaar. Aangezien de digitale camera’s tegenwoordig ook filmpjes kunnen opnemen en ik toch de hele dag in de ring moest blijven, heb ik dit geprobeerd te combineren. Heb al wel ontdekt dat een ring snel te klein is om te filmen. Als je van buitenaf filmt dan heb je steeds de personen voor je langs te lopen. Dan kun je wel heel mooi de overkant filmen en om de benen op de film te krijgen is nog moeilijker. Vanuit de hoek heb je ook steeds dat de begeleiders het zicht belemmeren. Als ik de benen goed wil filmen dan moet ik denk ik in een hoek gaan zitten, waar de dieren dan om me heen moeten lopen en vervolgens moet je een behoorlijk recht stuk hebben om dan mooi door te kunnen filmen, want ze zijn zo weer uit beeld zeg maar. Dat is ook het grote nadeel voor jezelf als je aan het filmen bent, op dat moment verlies je een beetje het overzicht. Valt me trouwens ook op dat als je het tempo van het voorbrengen op de film bekijkt, dat die nog hoger lijkt dan in het echt.

Ik had zelf een bokje voor de keuring bij me en ik wist wel dat het op dit moment geen keuringsbokje is. Maar om toch wat bokken op de bokkendag te hebben gewoon maar meegenomen en een gewone 1D werd zijn deel. Ik moest de kar toch meenemen want ik had samen met Jacob mooi bedacht om maar eens een afstammelinggroep mee te nemen. We hadden drie jeugdgeitjes van Topline 22 bij ons. Onze bruine Isa 5 v.d. Kuzemer, die nog steeds te schraal is, de bruine Janis 371 v.d. Kikkert, die ook nog meer bevleesdheid mag hebben en de zwarte Liana van Carpe Diem, die nu toch al wel over haar top heen is. Bij elkaar waren ze niet echt uniform, maar stuk voor stuk dieren met hun kwaliteiten en die veel jeugd uitstralen. De jeugdgroep van Loekie was afgelopen zaterdag onverslaanbaar en de mooie reserve titel was voor Topline 22. Hierbij de groep op de keuring.

afstamtop22

Afstammingelinggroep van Topline 22 v.h. Stapelbroek

Ook heb ik afgelopen weekend de bokkenkeus definitief gemaakt en zelfs zaterdag (samen met Jacob Laning) nog een bok gekocht. Namelijk de bruine Cas van het Averheino. Vader is Meeuwes v.h. Kastelendorp (Loekie x Loucka) en moeder Ursela 394 v.h. Averheino (Topline 20 v.h. Stapelbroek x Ursela 326 en klopt dit is ook de moeder van Ursela 375). Deze bok mag vier geiten dekken. Evenals het zwartbont bokje welke ik van Pieter Sibma mag huren, namelijk Gauke v.d. Optimist. Zelf een prachtig bokje en van alle kanten apart en mooi bloed. Vooral als je de geiten van Pieter nu weer ziet, dan heeft die met deze bloedlijn weer een stel super beste dieren in zijn bezit. En dan mag er nog één geit bij onze Matador 58.

Als de geiten dan ook meewerken dan wordt dit het rijtje;
Isa v.d. Kuzemer (de oude) -> Matador 58 v.d. Kuzemer
Isa 5, Isa 8 (dochter van Isa), Linda 24, Linda 26 v.d. Kuzemer -> Gauke v.d. Optimist
Liana, Junia, Elyssa van Carpe Diem en Isa 9 v.d. Kuzemer (dochter van Isa 5) -> Cas v.h. Averheino

Leave a Reply

  

  

  

Archief