Bal gehakt

Een bal gehakt bij de hobby staat vaak in het teken van gezelligheid en ook van even lekker nazitten/napraten. Dit kom je in meerdere hobby’s tegen. Zo speel ik ook in een Fanfare orkest en heb ik de laatste tijd wat (extra) geoefend voor ons voorjaarsconcert van afgelopen vrijdagavond. Ik zal daar niet te veel over schrijven, wel dat ik voor de pauze paar keer echt niet mooi speelde en ook iets totaal verprutst heb. Ik baal dan enorm, en vooral omdat ik daar juist op geoefend had. Per saldo toch te weinig geoefend en niet zelfverzekerd genoeg. Na de pauze kon ik mij weer herstellen en ging het echt lekker en terwijl het zweet losbrak gingen de spanningen ook weer weg en hebben we daar nog een mooi optreden neergezet.
Na afloop is het dan tijd voor het biertje en de gehaktbal.
Tevens won Jeanette bij de verloting ook nog het gehaktbalpakket van 4 gehaktballen, hebben we aankomende week nog een gehaktbal eten.

De gehaktbal staat zeker bekend bij de geitenfokkers op de vergadering en bij verschillende fokkers, maar ook zeker bij de Fam. Roelfsema. Daar hadden we afgelopen zaterdag weer onze lammerenmiddag. Zelf had ik geen lammetjes meegenomen, omdat ik het even te omslachtig vind van eerst van Norg naar Oostwold en dan naar Roelfsema en dan terugreis ook weer. Nu kon ik zo even dwars oversteken en daar een gezellige middag beleven. Wel was ik zeker benieuwd hoe de eerste indruk van de andere lammetjes van de andere fokkers was. De eerste indruk was zeker zeer goed. Alle fokkers die met lammetjes kwamen hadden wel paar beste lammetjes. Ook paar mooie veelbelovende boklammetjes en de ene zit nog helemaal dik in het haar en de andere moet nog even wat meer vlees krijgen en een andere had juist weer een enorm goed kosthuis, dus zeker afwachten hoe die zich verder ontwikkelen. Bij de geitjes lag de kwaliteit nog hoger en hier ook toevallig dat je dan zo een rubriekje krijgt met allemaal beste diertjes en dan een rubriekje waar ineens de gemiddelde kwaliteit weer lager ligt. Uiteindelijk hele mooie rubriekswinnaars en dat belooft weer veel voor de toekomst.

Zoals gezegd had ik zelf niets bij me en nog erger, van de 8 bokken heb ik er al 6 opgeruimd. Ze werden enorm vervelend, vooral met nu weer iedere dag naar buiten. De twee bokjes van Liana zijn er nog wel en die mogen nog even verder uitgroeien. Isa en dochter Esca vinden het helemaal super dat het vervelend bokje niet meer bij hun in het hok zit. Ze genieten zittend in het hok weer heerlijk van de rust…

isa-esca

Isa en Esca relax zittend

Leave a Reply

  

  

  

Archief