24 april 2019 at 22:52

Avivah

De roodbruine Ziva van Carpe Diem is vandaag gelammerd en mijn moeder was de vroedvrouwe. Op de camera zagen we al dat ze onrustig was en even later het telefoontje van mijn moeder, het komt er aan! Wij die kant dus ook maar op en ik had wel door, die zijn er wel als wij er zijn en ja hoor. De twee lammetjes waren al. Goed gedaan Mem! ūüôā

De eerste die ik bekeek was een bok,¬†maar de andere gelukkig een geitje.¬†Dit geitje¬†mag de (aparte) naam dragen van Avivah van Carpe Diem. Ik blijf nog even bij de Latijnse namen en Avivah betekent ‘jeugd’, want ik wil zeker weer dieren fokken en houden die hun hele leven een jeugdige¬†uitstraling hebben.¬†Tevens klinkt het een beetje op de naam van haar moeder Ziva, dus zo maar gedaan. Haar broertje¬†doe ik vermoedelijk niet in het stamboek, zal dat over paar dagen beslissen.
Beiden zijn ze mooi donker van kleur en een mooi sierlijk halsje en het leek al dat het geitje al lekker attent door het hok ging met de hals er echt mooi bovenop geplaatst. Beiden hebben ze trouwens ook een kol(letje) en het bokje heeft een duidelijk witte vlek achter zijn linker voorbeen en het geitje ’10 witte haren’ op dezelfde plek. Geen idee of die straks nog zichtbaar blijven.

Dit waren onze avontuurtjes, nu komt de rest allemaal van Topline 22 v.h. Stapelbroek en daar heeft Jacob Laning de eerste lammetjes nu ook al van en de eerste berichten zijn goed…

Hier nog even een fotootje, is moeilijk om dan een mooie foto te maken. Moedertje was ook nog beetje onwennig wat te doen met de lammetjes en een beetje nerveus, het beste is dan om ze maar mooi even met rust te laten.

De kolletjes

De lammetjes van Ziva

Kolletje

Leave a Reply

  

  

  

Archief