Al weer super geslaagde geitenkeuring te Nieuwe-Pekela

Afgelopen zaterdag met 7 geiten meegedaan met de clubshow van Noord-Nederland in de prachtige manege van Nieuwe-Pekela. De temperatuur was ook goed (voor de klager, ’s morgens eerst nog een beetje fris en ’s middags begon het weer broeierig te worden, maar dat is omdat wij Nederlanders zijn en graag over het weer willen klagen 🙂 ).

Was van plan deze keer alles ruim te bespreken, maar de week is al weer voorbij en morgen al weer een nieuwe keuring. Morgen dan de nationale bokkenkeuring en daarom had ik de bokken nog een week vrij gegeven, die mogen morgen aan de bak. Ik had in Nieuwe-Pekela alleen dus geitjes bij me en ook paar nieuwe lammetjes opgegeven. Helaas kreeg ik twee niet mooi aan de show en vandaar dat die tweeling mooi thuis mocht blijven en van schrik de moeder er van ook thuisgehouden. Bleven er nog 7 over en dat vind ik ook meer dan genoeg.
Van deze zeven liepen er weer vijf een 1A positie en kleine zwarte Bella van Carpe Diem, die in de eerste rubriek van de lammetjes mocht beginnen, maakte haar debuut wel heel glansrijk af met een kampioenschap.

bellapekel

Bella van Carpe Diem

De eveneens zwarte Alda van Carpe Diem mocht met haar debuut achteraan beginnen, ook geen probleem, ze krijgt de kans om bij mij uit te groeien en dan volgend jaar nog maar eens kijken. Qua karakter is ze zeker ontzettend aangenaam om te blijven en de combinatie met T100 lijkt me ook heel mooi voor haar.

aldapekel

Alda van Carpe Diem

Vervolgens Saline en die mocht ook weer op kop, ze werd weer overladen door veel complimenten, maar ook dat ze al (te) rijkelijk in conditie was. Ja, ze begint nu al echt jeugdgeit te worden en ze is nu ook al 7 maanden en kan evt. al bij de bok. Ik ben heel benieuwd hoe Saline in de toekomst uitgroeit. Om haar in ieder geval niet dikker te laten worden heb ik haar deze week bij de moeder vandaan gehaald, dan kan het ‘poppevet’ er eindelijk vanaf. Ook ben ik overgegaan op ‘vogeltjehooi’. We zullen zien als dat nog uitmaakt voor de nationale. Voor de geiten ook wel eens leuk, want nu heel ander hooi met andere smakelijke grassen er in.

Salinepekel

Saline van Carpe Diem

Jeugdgeiten Joshelyn en Linda 36 noteerden allebei ook weer een 1A notering.

Bij de jongere geiten wilde Julene deze keer helemaal niets en ik had haar lammetjes ook bij mij en dat in tegenstelling tot de andere keuringen, waar ik de lammetjes van haar thuisgehouden. Die mogen de volgende keer dus weer thuisblijven en ze is nu net gedekt, dus dat kan haar ook net veranderen voor de nationale. Halfzus en nichtje Suzanne van Carpe Diem, nam het nu maar voor haar op in de andere rubriek jongere geiten en ging met de 1A positie aan de haal en paar uur later het kampioenschap.

Suzannepekel

Suzanne van Carpe Diem

Zo was het weer een super geslaagde keuring voor mijn/onze stal. En het allermooiste is dat van de 7 Carpe Diem dieren die dit jaar mogen blijven er 5 dit jaar al een titel behaald hebben. Tevens Linda 36 met een titel en dan beiden bokken die ook al een titel behaald hebben. Dat vind ik het allermooist, presteren in de breedte en een hele hoge gemiddelde kwaliteit van mijn dieren en met gepaste trots mag ik dan toch wel zeggen dat dat niet alleen meer geluk is, maar ook wel fokkerskwaliteiten toch? Ik zeg ook vaak, een goed stel dieren in je hok is vakmanschap, een (nationaal) kampioen is geluk hebben. Dit jaar dus ook heel veel geluk 🙂

Voor de geitennationale mogen alle zes dieren in de stal mee die dit jaar een titel behaald hebben en zo kan de rest van Nederland (en België) ze ook zien toch? Suzanne is trouwens wel onder voorbehoud nu ik haar dochter Saline er bij weggehaald heb. Geen idee hoe zij er over 3 weken dan uitziet.

Leave a Reply

  

  

  

Archief